Ničí vám kočka nábytek? Zvažte pořízení škrabadla pro kočky

Škrabadlo


23. 1. 2018

Spolupráce
-->

Trápí vás vaše kočka neustálým škrábáním na sedačce, kobercích a veškerém nábytku? Pokud nemá kočka přístup ven, kde k podobnému účelu obvykle poslouží stromy a jejich kmeny, pořiďte jí škrabadlo.

Škrabadlo má obvykle více účelů

Škrabadla se dnes vyrábějí v desítkách variant. Zpravidla mají podobu jakýchsi prolézaček, kde jako škrabadla slouží opěrné nohy. Kočka s oblibou tráví na škrabadle svůj volný čas, má zde dostatek místa pro spánek i na úschovu svých hraček, které může s libostí vytahovat. Svým způsobem ta největší kočičí škrabadla připomínají právě zmíněný rostlý strom se silnými kmeny a korunou, které kočku přímo vybízí ke zkoumání, skákání a dalším akrobaciím, jež přirozeně vedou k fyzické aktivitě, protahování svalů i opotřebování drápků, které tak dostávají správou péči.

Škrabadla pro kočky se dnes cenově pohybují od několikaset korun až po jednotky tisíc. V nižších cenových relacích dostanete menší škrabadlo s jedním přibližně metr vysokým „kmenem“ a odpočívadlem. Když si připlatíte, můžete naopak získat rozsáhlé konstrukce vysoké od podlahy až ke stropu, které zaberou několik metrů čtverečních.

Drápky můžete kočce ostříhat

Zatímco koťata si zpravidla na přítomnost škrabadla zvyknou natolik, že si drápky brousí jen na něm a ostatní nábytek zůstává v bezpečí, starší kočky, ač budou na novém škrabadle trávit neméně času, už svůj zvyk škrabání nábytku opustit nemusí. Pak jsou jediným spolehlivým řešením nůžky na drápky, kterými svého mazlíčka „odzbrojíte“. Nemusíte mít strach, stříhání vašemu kamarádovi nijak neublíží. S trochou cviku to brzy zvládnete i bez asistence další osoby, kočky stříhání zpravidla dobře snáší.

Chcete si pořídit štěně? NEPŘEHLÉDNĚTE!

Sepsali jsme pro vás 40stránkový e-book pro všechny nastávající páníčky.

Sepsáno na základě našich zkušeností

Potřebné informace přelouskáte snadno za jeden víkend, získáte přitom informace, které hledáte, uceleně na jednom místě. Sepsali jsme ji na základě našich zkušeností a odborných informací.

Kniha mimo jiné obsahuje

  • Jak vybrat psí plemeno
  • Jak najít chovatele a chovatelskou stanici
  • Jak připravit na štěně domácnost
  • Jak přivítat štěně doma
  • Vývoj a výcvik psa v prvním roce života

Nůžky na drápky zakoupíte v každém obchodě, jehož nabídka čítá i chovatelské potřeby. S vekou pravděpodobností je bude možné zakoupit i u vašeho veterináře. A pokud se na stříhání sami necítíte, právě veterinář je osobou, která by se měla při prohlídce vašeho mazlíčka o ostříhání chloupků postarat.

Svou první zkušenost s chovem domácích mazlíčků jsem měl - jako většina dnešních dětí - asi v 10 letech s párem „džungaráků“. Narodilo se nám třikrát sedm mláďat. O svých zkušenostech jsem se podělil na internetu, díky čemuž vznikl magazín Mazloun.cz. :)

Máte dotaz nebo radu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

1 komentář