Komfort a bezpečnost v kuchyni. Vsaďte na správné vybavení!

Komfort a bezpečnost v kuchyni. Vsaďte na správné vybavení!
Mazloun.cz


30. 11. 2020

Spolupráce

Profesionální kuchyně v gastronomickém zařízení tvoří především kvalifikovaný personál, který musí být schopen odpovědným způsobem servírovat pokrmy nejvyšší kvality. Ke konečnému pozitivnímu dojmu, který daná restaurace má na své zákazníky, by nedošlo, kdyby nebyla vybavena vhodným technickým vybavením, které by měla mít každá restaurace. To platí také pro hygienu a bezpečnost. Čemu byste měli věnovat pozornost, abyste zajistili pohodlí a bezpečnost při práci pro zaměstnance?

Gastronomický oděv – jaký by měl být?

Každý pracovní oděv by měl poskytovat pohodlí a chránit zaměstnance před možnými zraněními, jako jsou drobné popáleniny nebo škrábance. Gastronomický oděv je však specifickým typem oblečení, protože jeho vzhled by měl být úhledný a elegantní. Obzvláště oblečení určené pro číšníky by mělo mít formální charakter. Vzhled však není vše a navzdory elegantnímu střihu šaty nemohou omezit pohyby personálu.
Gastronomické oblečení pro lidi pracující v kuchyni má trochu jiný úkol. Oděv kuchaře nebo pomocníka už nemusí být tak formální, ale měl by plnit další důležité funkce. Především musí chránit zaměstnance před horkou párou či horkým stříkajícím olejem. Kromě toho by si lidé v kuchyni měli chránit hlavu tak, aby se do jídla nedostaly žádné vlasy. Ochranné oděvy pro osoby pobývající na místech, kde se jídlo připravuje, jsou nesmírně důležité, a to nejen pro bezpečnost personálu, ale také pro hygienu prostředí, ve kterém se jídlo připravuje.

Gastronomické vybavení a náčiní speciálně určené pro gastronomii

Gastronomický obchod Gastromania.cz se specializuje na široký výběr vybavení speciálně pro gastronomii. To znamená, že produkty dostupné ve specializovaném obchodě se výrazně liší od produktů obecně dostupných. Gastronomické vybavení a náčiní pro profesionální použití se nejčastěji vyrábí za použití pokročilých moderních technologií, které prodlužují jejich životnost a tím je připravují na obtížné podmínky, s nimiž se setkávají profesionální kuchyně.
Úkolem každé restaurace, baru nebo jídelny je pečovat nejen o spokojenost zákazníka, ale také o jeho zdraví. Proto je použití profesionálního vybavení tak důležité. Zboží dostupné v našem gastronomickém obchodě je vyrobeno z vysoce kvalitních materiálů, které zajišťují, že jídla připravená a přechovávaná v nich jsou bezpečná pro požívání.

Jaké funkce by měly mít gastronomické vybavení a nádobí?

Gastronomický obchod, který distribuuje profesionální kuchyňské vybavení, nabízí vybavení, které:
● splňuje podmínky ochrany zdraví (sanepidu) a bezpečnosti a hygieny práce (BHP),
● vyznačuje se odolností vůči poškození,
● je vyrobené z materiálů, které se snadno čistí
● je vhodné k mytí v gastronomických myčkách nádobí a má příslušné pokyny k použití.

Sázejte na dodavatele gastronomických řešení, který zná potřeby moderních majitelů gastronomických zařízení. Pomocí kvalifikovaných poradců obchodu Gastromania.cz zajistíte přátelské a bezpečné místo.

Máte dotaz nebo radu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

Podobné články